Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1973; 19(12): 265-268 | DOI: 10.18832/kp1973024
V měřítku čtvrtprovozních 10° světlých várek objemu po 35 l byl studován vliv čtyř chmelů výrazně odlišné světové provenience (ČSSR, NSR, SSSR, USA) a z nich záhy připravených chmelových extraktů dvoustupňovou extrakcí ( metylenchlorid- voda)na fyzikálně chemické a senzorické vlastnosti hotových piv a na dusíkatou skladbu jejich nebiologických zákalů. Na základě rozsáhlé studie několika desítek vzájemně srovnatelných zkušebních várek byl vymezen rozsah změn řady důležitých analytických kriterií mladin a hotových piv a charakterizovány změny jejich senzorických vlastností.
Zveřejněno: 1. prosinec 1973