Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1975; 21(2): 31-34 | DOI: 10.18832/kp1975003
Vzhledem k tomu, že zvyšující se obsah bílkovin ve sladovnickém ječmenu je celosvětový problém, objevuje se snaha zařadit toto kritérium do normy. Zakotvení bílkoviny do ČSN je podmíněno vypracováním metody dostatečně rychlé a přesné. Na základě rešerše byly rozděleny metody stanovení dusíku na čtyři skupiny: mineralizace materiálu, barevné reakce ječného výluhu, stanovení elementárního dusíku volumometricky a ostatní analytické metody. Ve všech skupinách byly sledovány postupy ke zrychlení spolu s použitím nových moderních přístrojů.
Zveřejněno: 1. únor 1975