Kvasny Prum. 1976; 22(9): 210-212 | DOI: 10.18832/kp1976031

Příspěvek n.p. Aroma k inovaci sortimentu nealkoholických nápojů.Recenzovaný článek

F. VONÁŠEK

Současný sortiment nealkoholických nápojů neodpovídá požadavkům zdravé výživy. Většina jich má vysoký obsah cukru, což podporuje obezitu a je na závadu jejich schopnosti tišit žízeň. Inovace sortimentu nealkoholických nápojů umožňuje podstatně změnit jejich složení, výrazně snížit obsah cukru, více používat přírodních surovin, zvláště ovocných a zeleninových šťáv a vhodně doplnit potřebné minerální látky. K ochucení je nutno používat arómata obsahující přírodní silice, nebo převážně látky vyskytující se v přírodě.

Klíčová slova: nealkoholické nápoje, inovace

Zveřejněno: 1. září 1976