Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1982; 28(4): 73-75 | DOI: 10.18832/kp1982015
Práce shrnuje první praktické poznatky se zpracováním tekutého cukru v pivovaru. V článku je popsáno zařízení na skladování a dávkování tekutého cukru ve varně, a to jednak vlastní konstrukce a jednak konstrukce Strojobalu Ústí nad Labem. Autoři sledovali z technologického hlediska vliv obsahu ľeleza na vznik karbonylových sloučenin - diacetylu a nepodařilo se jim prokázat negativní vliv zvýąeného obsahu ľeleza na vznik diacetylu v pivě. Pouľívání tekutého cukru v pivovaru jednoznačně odstraňuje ruční práci při manipulaci s cukrem.
Zveřejněno: 1. duben 1982