Kvasny Prum. 1982; 28(4): 73-75 | DOI: 10.18832/kp1982015

Zpracování tekutého cukru v pivovaru.Recenzovaný článek

J. PESLER, J. ©ROGL, P. PRŮCHA

Práce shrnuje první praktické poznatky se zpracováním tekutého cukru v pivovaru. V článku je popsáno zařízení na skladování a dávkování tekutého cukru ve varně, a to jednak vlastní konstrukce a jednak konstrukce Strojobalu Ústí nad Labem. Autoři sledovali z technologického hlediska vliv obsahu ľeleza na vznik karbonylových sloučenin - diacetylu a nepodařilo se jim prokázat negativní vliv zvýąeného obsahu ľeleza na vznik diacetylu v pivě. Pouľívání tekutého cukru v pivovaru jednoznačně odstraňuje ruční práci při manipulaci s cukrem.

Klíčová slova: tekutý cukr, pivovar

Zveřejněno: 1. duben 1982