Kvasny Prum. 2004; 50(7-8): 221-223 | DOI: 10.18832/kp2004015

Doplnok k MRS médiu na kultiváciu niektorých pivu škodlivých baktérií.Recenzovaný článek

André GILLET, Marie-Hélène DUPUCHE, Nicolas VELINGS
SOPURA SA Rue de Trazegnies,199.B-6180 Courcelles/Belgicko

Rýchla detekcia a kultivácia špecifických pivu škodlivých baktérií je vždy tak trochu problém a nie je vždy uspokojivo vyriešený, zvlášť pre niektoré druhy Lactobacillus a Pediococcus. Tento článok prezentuje nové médium na základe adaptovaného MRS média navrhnutého autormi DeMan, Rogosa & Sharpe v roku 1960. Nové médium je porovnávané z hľadiska veľkosti kolónií na platni a kinetiky rastu v tekutých médiách. Kinetika je sledovaná prostredníctvom optickej hustoty ako aj počtom kolónií tvoriacich jednotiek. Možno povedať, že pomocou nového média môžeme ľahko kultivovať a počítať niektoré z špecifických pivu škodlivých baktérií.

Klíčová slova: kultivační média, MRS, NBB, pivu škodlivé bakterie, detekční metody, Lactobacillus, Pediococcus

Zveřejněno: 1. červenec 2004 

Reference

  1. DeMan, J. D., Rogosa, M., Sharpe, M. E.: J. Appl. Bacteriol. 23, 1960), s. 130-135. Přejít k původnímu zdroji...
  2. Kozulis, J. A., Page, H. E.: Proc. Am., Soc. Brew. Chem., 1968, s. 52-58. Přejít k původnímu zdroji...
  3. Emeis, C. C.: German Federal Republic Patent Application No. 1 673 280, 1972.
  4. Saha, R. B., Sondag, R. J., Middlekauf, J. E.: Proc. Am., Soc. Brew. Chem. 5, 1974 (1), s. 9-10.
  5. Back,W.:Brauwelt 120, 1980(43), s.1562- 1569.
  6. Nishikava, N., Kohgo, M.:Tech. Q. Master. Brew. Assoc. Am. 22, 1985, s.61.
  7. Kindraka, J. A.:Tech. Q. Master. Brew. Assoc. Am. 24, 1987, s. 146-151.
  8. Taguchi, H., Ohkochi, M.,Uchara, H., Kojima.K, Mawatari. M.: J. Am., Soc. Brew. Chem. 48, 1990, s. 72-75. Přejít k původnímu zdroji...