Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2006; 52(6): 185-189 | DOI: 10.18832/kp2006017
Předložený článek je věnován významu fyzikálních vlastností obilek ječmene a zrna sladu, pro jejich využití v predikci technologické kvality. V článku jsou charakterizovány starší i nové, subjektivní a objektivní metody hodnocení fyzikálních vlastností obilek respektive sladu. Je zmíněno i potřebné přístrojové vybavení.V první části článku jsou shrnuty fyzikální metody používané k hodnocení obilky ječmene a zrna sladu a je věnována pozornost především mechanickým vlastnostem. Druhá část je zaměřena na studium vlivu struktury a chemického složení obilky ječmene nebo zrna sladu na energii potřebnou k mletí.
Zveřejněno: 1. červen 2006