Kvasný Průmysl, 1955 (roč. 1), číslo 10
Vnitropodnikový chozrasčot v pivovarském a sladařském průmyslu.Recenzovaný článek
J. HEIDLER
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 219-220 | DOI: 10.18832/kp1955051
Zavádění vnitropodnikového chozrasčotu v předních podnicích pivovarského a sladařského průmyslu přineslo již první kladné výsledky. Autor v článku uvádí výsledku úsilí pracovníků těchto průmyslových odvětví o vyšší kvalitu výrobků a vyšší produktivitu práce.
O možnostech použití ultrazvuku v pivovarském a sladařském průmyslu.Recenzovaný článek
V. SALAČ
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 221-223 | DOI: 10.18832/kp1955052
Autor v článku rozvádí možnosti použití ultrazvuku v pivovarském a sladařském průmyslu a dospívá k názoru, že ozvukování bude nejen velkým přínosem do těchto průmyslových odvětví, alem nalezne i trvalé uplatnění.
Biologická trvanlivost našich piv.Recenzovaný článek
V. VLČEK
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 223-225 | DOI: 10.18832/kp1955053
Na základě klasických poznatků a nejnovějších výsledků výzkumu se autor snaží vystihnout vliv fysiologického stavu várečných kvasnic na biologickou trvanlivost piva.
Zákaly vín.Recenzovaný článek
M. KEIL
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 225-227 | DOI: 10.18832/kp1955054
Článek je předběžným referátem o výsledcích některých šetření z oboru zákalu vín. Úkolem článku je podat návod jak postupovat v boji proti zákalům.
Čištění a zužitkování odpadních vod v kvasném průmyslu.Recenzovaný článek
V. JONÁŠ
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 227-229 | DOI: 10.18832/kp1955055
Informativní pojednání o problematice průmyslových zbytků, odpadů a odpadních vod a jejich současného a výhledového řešení v jednotlivých kvasných odvětvích.
Príspevok k octovému kvaseniu.Recenzovaný článek
J. HRONČEK
Kvasny Prum. 1955; 1(10): 230-232 | DOI: 10.18832/kp1955056
Vývoj technológie octárenstva v našich vedeckých ústavoch a laboratóriách vyvrátil názor o dokonalosti klasických spôsobov výroby octa. Dôkazom toho je submerzný spôsob výroby, ktorý autor v článku popisuje.