Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1991 (roč. 37), číslo 6

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1991 (roč. 37), číslo 6

    Aplikace podtlakové sanitace v pivovarském průmyslu.Recenzovaný článek

    J. ŠAVEL, M. PROKOPOVÁ, L. CHLÁDEK

    Kvasny Prum. 1991; 37(6): 161-166 | DOI: 10.18832/kp1991018  

    Je popsán nový způsob sanitace využívající vakua. který snižuje spotřebu energie, má vysoký sanitační účinek, umožňuje použití přísad pro zvýšení sterilačního účinku a automatizaci procesu. Další výhodou je zvýšení životnosti nekovových částí. Autoři popisují zařízení na aplikaci podtlakové sanitace pro potravinářské hadice, křemelinový filtr. Je diskutována možnost sanitace plniče.

    Porovnání metod stanovení aktivity proteolytických enzymů mikrobiálního původu.Recenzovaný článek

    H. HÁJKOVÁ, P. VYSKOČIL, J. CHALOUPKA

    Kvasny Prum. 1991; 37(6): 168-172 | DOI: 10.18832/kp1991019  

    Byly porovnávány výhody a nedostatky Ansonovy (Kunitzovy), Delftské a Srinivasanovy metody při stanovení neutrální a alkalické proteinasy Bacillus megaterium a Bacillus subtilis. Byly určeny převodní koeficienty enzymových jednotek stanovených uvedenými metodami.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.