Kvasny Prum. 1959; 5(2): 41-44 | DOI: 10.18832/kp1959005

Péče o jakost piva tuzemské výroby.Recenzovaný článek

J. HUMMEL

Ku prospěchu péče o jakost piv bez použití intenzivnější filtrace a bez pasterace je třeba: 1. Snažit se snížit stupeň provzdušnění lahvových piv, pokud mají dostatečný obsah CO2, vypěňováním poklepem před zátkováním. 2. U piv nepastérovaných dbát o to, aby objem hrdlového prostoru v lahvích byl co nejnižší (2,5 až 3% obsahu láhve). 3. Podporovat veškeré snahy o dosažení dostatečné zásoby kysličníku uhličitého a potřebných zařízení, zejména pro přeplňování lahvárenských zásobních tanků. 4. Podporovat zvýšení biologické čistoty vyprané filtrační hmoty častějším používáním hydroperoxidu.

Klíčová slova: pivo, jakost, technologie

Zveřejněno: 1. únor 1959