Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1989; 35(6): 163-167 | DOI: 10.18832/kp1989021
Popisuje se aktivita neogenních inhibitorů a stimulátorů. V průběhu technologie sladování se zjišťoval efekt přidávání giberelinu a kyseliny abscisové. I když je možno použít popisovaný způsob aplikace růstových regulátorů v praxi, cílem práce bylo především zjistit aktivitu růstových regulátorů v průběhu sladování, tak aby bylo možno využít těchto výsledků při ovlivňování hladiny růstových regulátorů jinými než chemickými prostředky. Bylo potvrzeno, že ovlivnění poměru hladiny endogenních inhibitorů a stimulátorů během jednotlivých fází sladování může mít kladný vliv nekvalitu a výtěžnost sladování. Dále nepopisují změny hladiny endogenních cytokininů a b-indolyloctové kyseliny během sladování.
Zveřejněno: 1. červen 1989