Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2017; 63(6): 330-336
Dvoudenního odborného legislativního semináře v Želivi se zúčastnilo 70 odborných pracovníků z 37 organizací. Náplň semináře zahrnula upřesňující výklad obecněji formulovaných ustanovení nařízení o poskytování informací o potravinách spotřebitelům z hlediska právních stanovisek správních orgánů a dopady novelizované vyhlášky o způsobech označování. Spektrum technologických sdělení obsáhlo oblast nových směrů v procesní instrumentaci, poznatky z monitoringu pomocí on-line senzorů, přístrojů pro diagnostiku ATP při sledování účinnosti sanitačních zásahů a možnosti produkce velmi kyselých piv pomocí netradičních kvasničných kmenů. Sdělení z oblasti vědy a výzkumu obsáhla nové poznatky o základních principech genetické manipulace pivovarských kvasinek, shrnutí významu heterocyklických sloučenin v pivovarství a zpřesňování způsobů senzorického hodnocení.
Published: December 15, 2017