Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1959; 5(5): 112-119 | DOI: 10.18832/kp1959011
Používání podílů kvasící zápary místo zákvasu má určité výhody a proto je nutné tento způsob přednostně závádět, je-li v závodě možnost přepouštět podíly kvasící zápary do zákvasných kádí a z nich zpět do kvasných kádí samospádem anebo čerpacím zařízením, které se dodatečně postaví. Není-li takových možností, mají se zákvasy připravovat v podílu sladké zápary bez přiživování sladem. Je nutno kontrolovat jakost získaných zákvasů a popř. i zařídit přiživení sladem, aby se zvýšila jejich kvasivost. Z velkého počtu navržených způsobů přípravy zákvasu v podílu sladké zápary mají se přednostně volit ty, u nichž bylo k urychlení dozrávání zákvasu použito většího objemu násadních kvasnic.
Zveřejněno: 1. květen 1959