Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1973; 19(6): 121-124 | DOI: 10.18832/kp1973008
Byl zkoušen vliv teploty máčecí vody na kvalitu sladu. Jednotlivé ječmeny byly při stejném technologickém postupu klíčení a hvozdění máčeny při 8, 12,16 a20°C. Vliv teploty vody se zřetelně projevil u speciálních analytických kriterií, jejichž hodnoty byly sníženy. Nejmarkatnější rozdíl byl zaznamenán u RE při20 a45°C,kde při každém zvýšení teploty máčecí vody hodnoty pravidelně klesaly. Nejmenší rozdíly byly mezi teplotou8 a12°C; toto teplotní rozmezí je tedy nejvhodnější pro systém máčení.
Zveřejněno: 1. červen 1973