Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1974; 20(9): 193-197 | DOI: 10.18832/kp1974026
Širokým souborem analytických hodnot je doložena fyzikálněchemická a biochemická charakteristika 10° světlých periodicky kvašených piv z mladin připravených v poloprovozním měřítku kontinuálním dekokčním způsobem. Iva z mladin připravených v časových periodách mezi nezbytnou cyklickou sanitací zařízení se od piv srovnávacích várek lišila vyšším prokvašením, zvýšeným obsahem celkových nížemolekulárních dusíkatých látek, vyšších alifatických a aromatických alkoholů (které však nepřevýšily průměr u provozních piv), vyšší pěnivostí a stabilitou pěny.
Zveřejněno: 1. září 1974