Kvasny Prum. 1974; 20(9): 193-197 | DOI: 10.18832/kp1974026

Periodicky kvašená piva z kontinuálně připravených poloprovozních mladin.Recenzovaný článek

J. MOŠTEK

Širokým souborem analytických hodnot je doložena fyzikálněchemická a biochemická charakteristika 10° světlých periodicky kvašených piv z mladin připravených v poloprovozním měřítku kontinuálním dekokčním způsobem. Iva z mladin připravených v časových periodách mezi nezbytnou cyklickou sanitací zařízení se od piv srovnávacích várek lišila vyšším prokvašením, zvýšeným obsahem celkových nížemolekulárních dusíkatých látek, vyšších alifatických a aromatických alkoholů (které však nepřevýšily průměr u provozních piv), vyšší pěnivostí a stabilitou pěny.

Klíčová slova: pivo, kvašení mladina, poloprovoz

Zveřejněno: 1. září 1974