Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1976; 22(3): 56-58 | DOI: 10.18832/kp1976010
V posledních letech se mnoho výzkumných skupin zabývalo studiem polyfenolů. Různé odrůdy ječmene vykazují odlišné množství těchto látek, ale přesto jejich obsah nelze považovat za výhradně odrůdovou vlastnost, protože je ovlivněn mnoha faktory (půdní, klimatické, pěstební). Množství polyfenolů ve sladech lze ovlivnit způsobem sladování. Analytické stanovení polyfenolů není snadné a proto zákalová skupina EBC vybrala z četných navržených způsobů metodu, která byla jednoduchá a reprodukovatelná. Byla přijata a dále ještě upřesněna metoda podle Jerumanise a De Clercka.
Zveřejněno: 1. březen 1976