Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1978; 24(1): 3-6 | DOI: 10.18832/kp1978001
Alkalickým, event. katalytickým působením jsou z chmelových pryskyřic připravovány v poslední době už i v průmyslovém měřítku izomerované chmelové extrakty, určené pro tzv. "studené chmelení" v posledních fázích (filtrace, stáčení) výroby piva. Současně s tím vyvstal problém spolehlivého analytického hodnocení těchto preparátů. Na vzorcích pokusných alkalických izomerátů (částečná izomerace) a belgického preparátu Isopal (PRB) byly ověřeny čtyři vybrané analytické metody. Jsou uvedeny přednosti event. nedostatky jednotlivých metod, s přihlédnutím k možnostem jejich použití pro různé druhy extraktů.
Zveřejněno: 1. leden 1978