Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1978; 24(6): 121-124 | DOI: 10.18832/kp1978018
Z výsledků zkoušek vyplynulo , že kontaminace pivovarské výroby kmeny "smrtících" kvasinek mohou mít závažný vliv na průběh kvašení i kvalitu konečného výrobku. Především jde o zpomalení kvasného procesu a o negativní dopad na organoleptické vlastnosti piva vlivem vyššího podílu mrtvých buňek v kultuře a jejich následné analýzy a vlivem nepříznivého složení aromatických látek v pivě. Experimentálně bylo zjištěno, že " faktor účinkuje i proti jiným druhům rodu Saccharomyces, zatímco kvasinky jiných rodů a jejich druhů jsou k němu zřejmě neutrální.
Zveřejněno: 1. červen 1978