Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1980; 26(9): 193-197 | DOI: 10.18832/kp1980029
V práci je podrobně popsán postup čištění a derivatizace aminokyselin a jejich stanovení plynovou chromatografií. Původní metoda podle Mac Kenzieho a Tenaschuka byla modifikována pro určení obsahu aminokyselin v mladině, pivě a ve víně. Použitelnost upraveně metody se ověřila analýzou směsi čistých aminokyselin, různých typů mladin, piv a vín. Všechny analýzy poskytly u paralelních vzorků reprodukovatelné výsledky při přesnosti 3 %. Této metody se může použít při sledování změn koncentrace aminokyselin v průběhu výroby piva, popřípadě k posouzení kvality sladu.
Zveřejněno: 1. září 1980