Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1987; 33(8-9): 248-250 | DOI: 10.18832/kp1987049
V práci byly ve čtvrtprovozním měřítku sledovány a diskutovány koncentrační změny K, Na, Mg, Ca, Fe, Cu, Zn a Mn během varního procesu (od surovin po mladinu). Bylo prokázáno, že u většiny sledovaných prvků, s výjimkou K, Na, a částečně Ca a Mg, jen velmi malý podíl (10 % a méně) přechází ze sladu do sladiny a mladiny, většina se vysráží v mlátě, další podíl pak v kalech. Práce je první částí souboru publikací, které se budou komplexně zabývat problematikou významu jednotlivých prvků v pivovarství a sladařství.
Zveřejněno: 1. srpen 1987