Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1996; 42(11): 350-353 | DOI: 10.18832/kp1996028
V článku jsou podrobně diskutovány úkoly a možnosti zařízení pro jímání CO2, jež nacházejí pro své výhody stále více uplatnění v pivovarství. V první části jsou probrány důvody, proč se CO2 jímá místo nákupu komerčního CO2, a to jak z hlediska nákladů, tak z hlediska kvality. Dále jsou diskutovány základní požadavky na kvalitu jímaného CO2 a základní parametry pro dimenzování zařízení pro jímání CO2. Druhá část se zabývá podrobným popisem konstrukce a funkce jednotlivých částí zařízení pro jímání CO2. Závěr je věnován speciálním technikám redukce obsahu kyslíku v jímaném CO2.
Zveřejněno: 1. listopad 1996