Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1998; 44(2): 43-45 | DOI: 10.18832/kp1998004
Článek je zaměřen na studium podmínek přechodu ječných a sladových polyfenolových látek do rozpustné formy během sladovacího procesu. Pozornost byla zaměřena zejména na tyto vztahy: vliv odrůdy na obsah polyfenolů, závislost obsahu polyfenolů na stupni domočení, vztah obsahu polyfenolů a rozpustného dusíku, relace obsahu polyfenolů s rozdílem moučka-ąrot a některé daląí souvislosti. Výsledkem studia jsou tyto základní informace: přechod polyfenolových látek do vodného roztoku nejeví korelaci s běľnými kvalitativními ukazateli rozluątění sladu; obsah polyfenolů v roztoku sladiny je ovlivněn odrůdou ječmene; obsah polyfenolových látek v kongresní sladině je nezávislým kritériem kvality.
Zveřejněno: 1. únor 1998