Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1998; 44(3): 67-69 | DOI: 10.18832/kp1998005
Pivo není příliš příznivým prostředím pro přežívání či dokonce pomnožování mikroorganismů. Nicméně některé druhy bakterií či divokých kvasinek ho mohou během výroby senzoricky poškodit, popř. i zcela zničit finální výrobek. Biologická analýza je však oproti chemické analytické kontrole velmi zdlouhavá. Publikace, vzniklá na základě přednášky na 17. Pivovarsko-sladařských dnech v Nošovicích, podává stručný výčet tzv. rychlých metod stanovení kontaminace popisovaných v literatuře, principy, na nichž jsou založeny a možnosti jejich využití v praxi.
Zveřejněno: 1. březen 1998