Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2004; 50(2): 38-41 | DOI: 10.18832/kp2004002
Součástí projektu hodnocení jakosti sklizně ječmene bývá každoročně i ověřování provozně vyrobených sladů z ječmenů sklizených v různých oblastech České republiky. Čtvrtprovozně vyrobená piva v pokusném minipivovaru byla porovnávána analyticky i senzoricky, byl sledován i vliv jednotlivých sladů na průběh technologického procesu. Senzorické hodnocení bylo provedeno jednak komisí VÚPS Praha, jednak zástupci pivovarů a sladoven podílejících se na tomto projektu. Z porovnání výsledků vyplývá, že u žádného vzorku nebyly zjištěny výraznější anomálie. Nadále se projevuje trend vyrovnávání jakosti vyrobených sladů a piv v jednotlivém ročníku sklizně.Rovněž při senzorickém hodnocení nebyly mezi jednotlivými vzorky zjištěny prokazatelné odlišnosti.
Zveřejněno: 1. únor 2004