Kvasny Prum. 2004; 50(11-12): 330-334 | DOI: 10.18832/kp2004021

Průzkum skutečné senzorické stability piv.Recenzovaný článek

Miloš HRABÁK, Pavel ČEJKA, Karel NIKOLAI
VÚPS, a. s., Lípová 15, 120 44 Praha 2 / Research Institute of Brewing and Malting, Plc., Lípová 15, CZ 120 44 Prague

V článku jsou uvedeny dílčí výsledky projektu "Sledování skutečné senzorické stability", jehož cílem bylo provést jednoduchý monitoring skutečné senzorické stability vybraného vzorku piv na základě postupného senzorického hodnocení během jejich přirozeného stárnutí a pokusit se vytvořit základní charakteristiku senzorické stability. Získané výsledky umožnily zkoumané vzorky piva rozdělit do čtyř základních kategorií podle charakteru a rychlosti senzorického stárnutí.

Klíčová slova: pivo, senzorická stabilita, stárnutí

Zveřejněno: 1. listopad 2004 

Reference

  1. Cuřín, J., Objektivizace senzorického hodnocení jakosti piva.Výzkumná zpráva VÚPS Praha, 1973.
  2. Škach, J.: Senzorická stabilita piva. Výzkumná zpráva VÚPS Praha, 1992.
  3. Škach, J.: Senzorická stabilita piva. Výzkumná zpráva VÚPS Praha, 1994.