Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2011; 57(10): 371-376 | DOI: 10.18832/kp2011040
Práce hodnotí jakost sladovnického ječmene v České republice ze sklizně roku 2010. Vlivem nepříznivých klimatických podmínek v průběhu sklizně se u ječmene vyskytovalo biologické, fyziologické poškození a zahnědlé špičky. Ječmen měl průměrný obsah bílkovin a mírně nadprůměrný obsah škrobu. Slad měl dobrou kvalitu. Jako problematické parametry byly vyšší zákal sladiny a delší doba zcukření. Ve zvýšené míře byl stanoven gushing sladu.
Vloženo: 11. červen 2011; Přijato: 12. září 2011; Zveřejněno: 1. říjen 2011