Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2018; 64(6): 284-286 | DOI: 10.18832/kp201833
Ječmen je jednou z nejvíce pěstovaných obilovin na světě, po níž se každoročně zvyšuje poptávka na trhu. V uplynulém desetiletí vykazuje Brazílie působivá data, pokud jde o výrobu piva. Pěstování ječmene však nedosahuje potřebného množství pro výrobu piva, což vyvolává potřebu dovozu ječmene nebo využití některých alternativ, např. surogace. Nejběžnějším přídavkem je kukuřice, která je považována za dobrý zdroj sacharidů, ale je zde riziko kontaminace zrn. Výzkum a sledování všech kroků řetězce probíhá s cílem zlepšit nejen kvalitu sladu, ale také konkurenceschopnost na světovém trhu.
Vloženo: 14. prosinec 2018; Přijato: 8. říjen 2018; Zveřejněno: 14. prosinec 2018