Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2018; 64(6): 297-301 | DOI: 10.18832/kp201834
Podle normy ČSN 46 1100-5 byly hodnoceny kvalitativní parametry 277 vzorků sladovnického ječmene ze sklizně 2017. Průměrný obsah dusíkatých látek byl 12,2 % a obsah škrobu 62,6 %. Přepad zrna na sítě 2,5 mm dosáhl průměrné hodnoty 88,2 % a průměrná klíčivost byla 98,6 %. Průměrný obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných byl 1,7 % a příměsí částečně sladařsky nevyužitelných 5,2 %.
Vloženo: 24. srpen 2018; Přijato: 11. říjen 2018; Zveřejněno: 14. prosinec 2018