Kvasný Průmysl, 1971 (roč. 17), číslo 12
Pivovarská hodnota chmelů ze sklizně 1971.Recenzovaný článek
M. VANČURA
Kvasny Prum. 1971; 17(12): 265-268 | DOI: 10.18832/kp1971033
If the percentage of all kinds of resins is taken as a grading criterion, the quality of hops of 1971 harvest can be classified as very satisfactory. It is practically the same as in 1970. The series of tests which have been carried out conform that - owing to somewhat higher percentage of bitter acids - the amount of hops required for hopping can be reduced / as compared with present rates - by roughly 5%. This reduction is practical only in breweries using fresh hops. As frech should be considered hops resins does not exceed 15% [of the total amount of resins].
Předběžná zpráva o jakosti sladovnických ječmenů letošní sklizně.Recenzovaný článek
M. TRKAN
Kvasny Prum. 1971; 17(12): 269-271 | DOI: 10.18832/kp1971034
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Rychlá mikrobiologická kontrola sirupů mikrobitesty PRPM.Recenzovaný článek
L. ŠVORCOVÁ
Kvasny Prum. 1971; 17(12): 279-282 | DOI: 10.18832/kp1971035
Abstrakt pouze v jazyce anglickém