Kvasný Průmysl, 1971 (roč. 17), číslo 8-9
Měření hluku v pivovarských lahvovnách - výsledky a závěry.Recenzovaný článek
M. HOFMANN, A. OSWALD
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 169-176 | DOI: 10.18832/kp1971025
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Používání surogátů a enzymových preparátů při výrobě piva II.část.Recenzovaný článek
G. BASAŘOVÁ, O. BENDOVÁ
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 176-184 | DOI: 10.18832/kp1971026
The article deals with stability and specific properties of 10 various enzymatic preparations, mainly of bacterial origin. Some of them have amylolytic, some proteolytic or combined effects. In a series of laboratory experiments the preparation were used in brewing in which as much as 50% of malt had been replaced by ground barley were used. Both brewing and common barley were used. The quality of products is compared with the properties of beer brewed from conventional raw materials. The results of experiments carried out on various scales will be discussed in a separate article.
Teoretické základy pasterace piva.Recenzovaný článek
J. ŠAVEL
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 184-191 | DOI: 10.18832/kp1971027
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Stanovení poměru redukující oligosacharidy/monosacharidy ve sladině.Recenzovaný článek
M. ČERVINKA
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 191-196 | DOI: 10.18832/kp1971028
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Kontinuální stanovení etanolu při výrobě pekařského droždí - II.Recenzovaný článek
K. KADLEC, J. SLÁDEČEK, S. SNOPEK, V. STEINER
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 197-200 | DOI: 10.18832/kp1971029
Abstrakt pouze v jazyce anglickém
Nápojový průmysl a racionalizace.Recenzovaný článek
J. KURZ
Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 200-204 | DOI: 10.18832/kp1971030
Abstrakt pouze v jazyce anglickém