Kvasný Průmysl, 1971 (roč. 17), číslo 8-9


Měření hluku v pivovarských lahvovnách - výsledky a závěry.Recenzovaný článek

M. HOFMANN, A. OSWALD

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 169-176 | DOI: 10.18832/kp1971025  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Používání surogátů a enzymových preparátů při výrobě piva II.část.Recenzovaný článek

G. BASAŘOVÁ, O. BENDOVÁ

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 176-184 | DOI: 10.18832/kp1971026  

The article deals with stability and specific properties of 10 various enzymatic preparations, mainly of bacterial origin. Some of them have amylolytic, some proteolytic or combined effects. In a series of laboratory experiments the preparation were used in brewing in which as much as 50% of malt had been replaced by ground barley were used. Both brewing and common barley were used. The quality of products is compared with the properties of beer brewed from conventional raw materials. The results of experiments carried out on various scales will be discussed in a separate article.

Teoretické základy pasterace piva.Recenzovaný článek

J. ŠAVEL

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 184-191 | DOI: 10.18832/kp1971027  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Stanovení poměru redukující oligosacharidy/monosacharidy ve sladině.Recenzovaný článek

M. ČERVINKA

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 191-196 | DOI: 10.18832/kp1971028  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Kontinuální stanovení etanolu při výrobě pekařského droždí - II.Recenzovaný článek

K. KADLEC, J. SLÁDEČEK, S. SNOPEK, V. STEINER

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 197-200 | DOI: 10.18832/kp1971029  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém

Nápojový průmysl a racionalizace.Recenzovaný článek

J. KURZ

Kvasny Prum. 1971; 17(8-9): 200-204 | DOI: 10.18832/kp1971030  

Abstrakt pouze v jazyce anglickém