Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1973 (roč. 19), číslo 10

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1973 (roč. 19), číslo 10

    K problematice vlivu obsahu bílkovin v ječmenu na jakost sladu.Recenzovaný článek

    Z. VOŇKA, M. HLAVÁČ

    Kvasny Prum. 1973; 19(10): 219-222 | DOI: 10.18832/kp1973020  

    The article deals with the results of a national competition of malting barley of the 1972 harvest. As far as the protein content is concerned, only 54,9% of competing samples met the standards of malting industry requiring for export malt the protein percentage in barley below 11%. Detailed analyses of 209 samples confirm that the quality of malt depends on the protein content in barley. It bears upon the composition of extract, of relative extract at 45°C, the Kolbach number, meal to grist ratio and diastatic power. Regression equations derived by authors permit to calculate the changes of the mentioned criteria [up and down] related to 1% increase...


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.