Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1973 (roč. 19), číslo 2

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1973 (roč. 19), číslo 2

    Študium zmien melasy v priebehu kampane III.Recenzovaný článek

    A. GINTEROVÁ

    Kvasny Prum. 1973; 19(2): 37-39 | DOI: 10.18832/kp1973002  

    Sledovali sme ďalšie vlastnosti melasy v priebehu kampane [prchavé kyseliny, betainový dusík, aminodusík, redox-potenciál, mikrobiálnu kontamináciu]. Prchavé kyseliny boli signifikantne vyššie v melasách zo severnej pestovateľskej oblasti. Aminodusík v priebehu kampane klesá. Z výsledkov boli vyvodené závery pre výber a naskladňovanie melasy pre fermentačné závody, hlavne droždiarne.. Jednoznačne sa odporúča brať melasy z prvej časti kampane [prvých 6-7 týždňov].


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.