Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1992 (roč. 38), číslo 7

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1992 (roč. 38), číslo 7

    Redukce dusičnanů během přípravy mladiny.Recenzovaný článek

    J. ŠROGL, M. KOŘÁN, J. ČEPIČKA

    Kvasny Prum. 1992; 38(7): 200-204 | DOI: 10.18832/kp1992020  

    Sledování obsahu dusičnanů a dusitanů během rmutovacího procesu a při chmelovaru u 35 várek tří pivovarů prokázalo různý stupeň redukce dusičnanů na dusitany. Průměrný index konverze dusičnanů na dusitany činil u sladin 9,7  %' kdežto u mladin pouze 2,8 %. Redukce dusičnanů na dusitany byla intenzivnější u dvourmutového než u třírmutového postupu a byla dále ovlivněna délkou teplotních prodlev při rmutování. K redukci docházelo i při relativně nízkých koncentracích dusičnanů ve výchozích surovinách.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.