Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 10

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 10

    Budějovický Budvar v roce 1993.Recenzovaný článek

    J. TOLAR

    Kvasny Prum. 1993; 39(10): 290-292 | DOI: 10.18832/kp1993019  

    Pivovar Budějovický Budvar stojící před svým prvním stoletým jubileem, dokončuje rekonstrukci realizací řady investičních akcí, které jednak zvyšují výrobní kapacitu při respektování požadavku vysoké jakosti a jednak zlepšují všestrannou vybavenost podniku.

    Studium změn při stárnutí piva.Recenzovaný článek

    P. ČEJKA, D. HAŠKOVÁ

    Kvasny Prum. 1993; 39(10): 292-299 | DOI: 10.18832/kp1993020  

    Na vzorcích stabilizovaných exportních 12% ležáků byly experimentálně sledovány změny, ke kterým docházelo během jejich stárnutí. Tyto změny byly monitorovány po analytické i senzorické stránce. Stárnutí piv probíhalo jednak přirozeným způsobem (uskladněním při20°C) a jednak uměle. Z umělých způsobů staření piva se využilo dvou způsobů působení zvýšené teploty: a) kratší tepelné šoky o vyšší teplotě a b) delší působení při nižší teplotě. Byly posuzovány vztahy mezi účinky umělého staření a přirozeným stárnutím. Studované parametry umožňují přibližně předpovědět senzorickou stabilitu piva.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.