Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 8

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1993 (roč. 39), číslo 8

    Vážková analýza kvašení v malých nádobkách.Recenzovaný článek

    J. ŠAVEL

    Kvasny Prum. 1993; 39(8): 226-228 | DOI: 10.18832/kp1993015  

    Článek pojednává o možnostech výpočtu hodnot alkoholu, skutečného a původního extraktu z úbytku hmotnosti kvasných nádobek při laboratorním kvašení. Obecné látkové bilance umožňují výpočet klasické chemické analýzy piva i výpočet bilančních koeficientů udávajících množství zkvašeného extraktu, vzniklého oxidu uhličitého a kvasnic, připadajících na1 galkoholu. Výpočty se řeší s korekcí na vlhkost, unikající s oxidem uhličitým i bez této korekce. Program vycházející z těchto výpočtů umožňuje jednoduše sledovat kvašení při výběru kvasničných kmenů a laboratorním hodnocení vlivů, působících na kvašení.

    Stanovení xylanasové aktivity tabletovým eS-Testem Xylanasa.Recenzovaný článek

    J. ZEMEK, V. HOMOĽOVÁ

    Kvasny Prum. 1993; 39(8): 229-231 | DOI: 10.18832/kp1993016  

    Je popsána metoda stanovení xylanasové aktivity některých průmyslových enzymů a její použití při charakterizaci cytasového komplexu sladu. Postup je standardizován do formy tabletového eS-Testu používaného již pro stanovení aktivit řady dalších biotechnologicky významných hydrolas.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.