Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 1995 (roč. 41), číslo 5

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 1995 (roč. 41), číslo 5

    Pasterace piva a současné metody jejího monitorování.Recenzovaný článek

    J. JÍRA

    Kvasny Prum. 1995; 41(5): 138-144 | DOI: 10.18832/kp1995009  

    Jsou vedeny vztahy pro popis pasteračního účinku a popis vývoje elektronického pasteračního monitoru, který se vyznačuje jednoduchou obsluhu, intervalem odečtou teploty 30 s, integrací naměřených hodnot do výstupního údaje ve formě pasteračních jednotek s možností přenosu dat sériových rozhraní do personálního počítače k dalšímu zpracování.

    Teoretická analýza kritérií optimalizace produkce řas ve venkovních kultivačních jednotkách.Recenzovaný článek

    K. LÍVANSKÝ

    Kvasny Prum. 1995; 41(5): 143-150 | DOI: 10.18832/kp1995010  

    Pro optimalizaci produkce biomasy mikroskopických řas na skloněné ploše ve venkovních kultivačních jednotkách jsou analyzována dvě kritéria: minimalizace provozních nákladů na čerpání suspenze a separaci řas, vztažených na jednotku hmotnosti vyprodukované biomasy (I) a zisk realizovaný z prodeje řasové biomasy vztažený na jednotkovou kultivační plochu (II). Pro optimalizaci procesu doporučují autoři kritériu II, neboť kritérium I je málo citlivé ke změnám výrazně ovlivňujícím produktivitu řas.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.