Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 2004 (roč. 50), číslo 11-12

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 2004 (roč. 50), číslo 11-12

    Průzkum skutečné senzorické stability piv.Recenzovaný článek

    Miloš HRABÁK, Pavel ČEJKA, Karel NIKOLAI

    Kvasny Prum. 2004; 50(11-12): 330-334 | DOI: 10.18832/kp2004021  

    V článku jsou uvedeny dílčí výsledky projektu "Sledování skutečné senzorické stability", jehož cílem bylo provést jednoduchý monitoring skutečné senzorické stability vybraného vzorku piv na základě postupného senzorického hodnocení během jejich přirozeného stárnutí a pokusit se vytvořit základní charakteristiku senzorické stability. Získané výsledky umožnily zkoumané vzorky piva rozdělit do čtyř základních kategorií podle charakteru a rychlosti senzorického stárnutí.

    Dezinfekce vody a její nežádoucí vedlejší produkty.Recenzovaný článek

    Václav JANDA, Pavel PECH, Martina PECHOVÁ

    Kvasny Prum. 2004; 50(11-12): 335-340 | DOI: 10.18832/kp2004022  

    V článku je podán výčet a popsán vznik nežádoucích škodlivých vedlejších produktů dezinfekce, které se mohou nacházet v pitných a užitkových vodách v důsledku bočních reakcí dezinfekčního činidla s přirozenými organickými i anorganickými látkami ve vodách. Pozornost je zaměřena především na nejčastěji používaná chemická dezinfekční činidla, tedy chlor (chlornan), oxid chloričitý a ozon.


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.