Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 2005 (roč. 51), číslo 1

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 2005 (roč. 51), číslo 1

    Vitalita a viabilita násadních kvasnic: metody posuzování a vliv buněčných systémů pro stresovou rezistenci.Recenzovaný článek

    Ida HOLLEROVÁ, Karel SIGLER, Jarmila KADLECOVÁ, Jiří ŠROGL

    Kvasny Prum. 2005; 51(1): 3-7 | DOI: 10.18832/kp2005001  

    Článek je věnován dvěma hlavním tématům: 1. posuzování životaschopnosti a metabolické kompetence kvasinek pomocí testu acidifikační schopnosti (AP test), biochemickému zázemí této metody, podmínkám využití a postupnému vývoji od jejího zavedení, a 2. tomu, jak metabolická kompetence kvasinek v provozu, a tedy i výsledky AP testu, mohou být ovlivněny např. růstovou fází buněk a stavem systémů mnohočetné rezistence vůči xenobiotikům (multidrug resistance, MDR), které podmiňují schopnost kvasinek vyrovnávat se s chemickým stresem. AP test vyvinutý a patentovaný Opekarovou a Siglerem, použitý poprvé ke stanovení metabolické kompetence pivovarských kvasinek...


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.