Vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

Kvasný průmysl

Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618

  • Zaměření
  • Kontakt
  • Historie časopisu
  • Poděkování

  • Aktuální číslo Archiv Hledání
  • Přihlásit

  • Publikace vydané VÚPS
    ESCI button Crossref logo

    Partneři časopisu



    Kvasný Průmysl, 2007 (roč. 53), číslo 4

    Obsah čísla Kvasný Průmysl, 2007 (roč. 53), číslo 4

    Hodnocení sklizně ječmene 2006 - pivovarská část.Recenzovaný článek

    Josef ŠKACH, Karel NIKOLAI, Josef PROKEŠ

    Kvasny Prum. 2007; 53(4): 98-102 | DOI: 10.18832/kp2007005  

    V práci byla sledována kvalita sladů z celkem šesti pěstebních oblastí České republiky, vyrobených z odrůdy Jersey ročníku 2006. Byly zjištěny významné rozdíly v rozluštění sladů, které se promítly v obsahu celkového dusíku i α-aminodusíku v mladinách a pivech. Prakticky ve všech případech byl zjištěn příliš vysoký obsah alfa-aminodusíku v mladinách i při příznivě nízkém obsahu bílkovin ve sladu. Piva měla nízkou barvu, která neodpovídala českému typu piva dané původní koncentrace mladiny. Barva mladiny i piva velmi dobře korelovala s obsahem celkového dusíku i α-aminodusíku. Všechna piva měla velmi dobrou filtrovatelnost. Pěnivost piva kolísala...


    Sdílet...
    © 2025 Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
    Powered by peer review management and editorial system Actavia.