Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1958; 4(5): 107-109 | DOI: 10.18832/kp1958013
V provozních zkouškách se u révových vín bílých. Suchých, běžné jakosti, jako nejlepší osvědčily PVC uzávěry tvarované a svařované (se smršťovací záklopkou). Ani po 11/2 roce uchování se neprojevilo nepříznivé ovlivnění chuti. U červených vín běžné jakosti nenastala rovněž žádná porucha jakosti a chuti nebo barvy vína, ani po 14 měsících uložení po nalahvování. Namnoze konstatováno zlepšení jakosti vína vlivem vzduchotěsnosti PVC uzávěrů, jež měla za následek lepší uchování CO2 ve víně. Korkové zátky běžné jakosti způsobovaly v krátké době snížení jakosti nalahvovaného vína.
Zveřejněno: 1. květen 1958