Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1958; 4(10): 220-221 | DOI: 10.18832/kp1958028
Při sledování oxidačních vlivů na konečnou jakost lahvového piva je důležité zjišťovat, kromě veškerého vzduchu, také vzduch rozpuštěný a zbytkový vzduch v hrdle lahve. Rozbory uvedenými v práci je prokázáno, že mechanickým vypěňováním před uzavřením lahve lze zbytkový vzduch v hrdle lahve snížit až na 0,1 ml. Autor poukazuje také na možnost ochrany piva před rozpouštěním kyslíku. Kromě zvýšené opatrnosti při stáčení je to především použití CO2 při plnění lahví a k předplnění tlakových tanků. Doporučuje se použit k tomu kyseliny uhličité získané při kvašení ve vlastním závodě.
Zveřejněno: 1. říjen 1958