Kvasny Prum. 1975; 21(3): 57-60 | DOI: 10.18832/kp1975008

Racionalizace balení lahvového piva do kartónů metodou Wrap-around.Recenzovaný článek

A. KRATOCHVÍLE

Článek se zabývá výkonem automatického balícího stroje PAK-MASTER III vyrobeného ve Švédsku firmou EMBA SUNDS A.B. [Örebro] a nainstalovaného v pivovaru BUDVAR v Českých Budějovicích. Kapacita stroje dosahuje až 15 boxů za minutu, což dělá 18 000 lahví za hodinu. Stroj pracuje na tzv "Wrap-around" principu, který spojuje tři operace v jeden pracovní cyklus, tj. vytvoření boxu, vložení lahví a zapečetění boxu. Autor srovnává nový systém s konvenčním do skládacích boxů a hodnotí výhody a nevýhody obou.

Klíčová slova: lahvové pivo, balení, wrap-around

Zveřejněno: 1. březen 1975