Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1976; 22(10): 226-232 | DOI: 10.18832/kp1976032
Jsou zhodnoceny používané způsoby zneškodňování pivovarsko-sladařských vod. Na základě vlastních výzkumných šetření, prováděných v letech 1967 až 1970 s vodou pivovaru a sladovny V.Popovice, testy klíčivosti a vegetačními nádobovými pokusy, je prokázána použitelnost pivovarské odpadní vody k závlaze. Přes převahu vláhového účinku se projevuje zčásti i hnojivý charakter pivovarské odpadní vody pozitivním účinkem na výnosy plodin a půdu. Je naznačena koncepce a technické řešení závlah těmito vodami, jakož i možný rozsah použití v ČSSR.
Zveřejněno: 1. říjen 1976