Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1982; 28(3): 49-53 | DOI: 10.18832/kp1982011
V současné době jsou podrobovány značné kritice běžně zavedené analýzy sladu. Požadují se další kritéria, která blíže informuji o vlivu sladu na technologický proces a kvalitu piva. Jde především o hlubší posouzení a specifikaci účinku komplexu amylolytických, proteolytických, cytolytických a oxidoredukčních enzymů aktivovaných při sladování a o vyhodnocení látek sladu v uvedeném smyslu, které vznikají při fyzikálně chemických reakcích probíhajících ve sladu především při hvozdění. Další výzkum a uplatňování v kontrole sladu a v návaznosti na pivo se týká výskytu reziduí cizorodých látek, předpokládá se, že v příštím období budou zásadnímu šetření podrobeny otázky vlivu obsahu lipidů, vitamínů a dalších enzymových komplexů obsažených ve sladu a jejich úloha v technologii zpracování sladu a v kvalitě piva.
Zveřejněno: 1. březen 1982