Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1985; 31(5): 105-108 | DOI: 10.18832/kp1985017
K testování vhodnosti sacharidických surovin pro výrobu krmných kvasnic byla použita metoda bezodpadové technologie. Tato metoda záležela v kontinuální kultivaci kvasnic při vysoké koncentraci kvasničné sušiny a v usušení celého objemu kultivačního média. Součástí testu bylo hodnocení krmivářské kvality získaných produktů. Pro zpracování černého sirobu a melasy není použitá bezodpadová technologie vhodná. Lepší výsledky byly získány při zpracování difúzní šťávy, těžké šťávy a rafinády, která sloužila pouze jako referenční surovina. Praktické použití difúzní a těžké šťávy pro výrobu krmných kvasnic zůstává problematické, hlavně vzhledem k horší krmivářské kvalitě finálních výrobků.
Zveřejněno: 1. květen 1985