Kvasny Prum. 1990; 36(8-9): 237-243 | DOI: 10.18832/kp1990030

Pivovarské kvasnice ve světle moderních poznatků o výživě.Recenzovaný článek

K. BUŠTA, J. ZÁKRAVSKÝ, S. HEJDA

Práce se netradiční formou pokouší seznámit zájemce s některými pohledy na možnost efektivního využití pivovarských kvasnic jako cenné suroviny k výrobě dietetických přípravků. Stručně zmiňuje nepříznivé vlivy působící na zdraví člověka a naznačuje jednu z možných cest, jak s pomocí speciálních zdrojů výživově nezbytných látek tyto vlivy omezit. Uvádí nabídku dietetik na československém trhu. Podrobně popisuje zdravotní účinky vybraných látek pivovarských kvasnic. Kromě výživářských hledisek je stručně zmíněna i problematika ekonomická a obchodní.

Klíčová slova: pivovarské kvasnice, výživa, zdraví, účinky

Zveřejněno: 1. srpen 1990