Kvasny Prum. 1994; 40(6): 165-169 | DOI: 10.18832/kp1994012

Sladinový filtr 2001 - praktické zkušenosti.Recenzovaný článek

M. MELIS

Čtyři roky praktických zkušeností se sladinovým filtrem 2001 potvrzují jeho kvalitu a vynikající schopnosti. V rychlém procesu, který trvá méně než 2 hodiny, vyprodukuje velmi čirou sladinu. Mezi složením sladiny ze scezovací kádě a sladiny získané filtrem 2001 nejsou podstatné rozdíly. Vysoká kvalita sladiny z filtru 2001 je spojena s vysokou výtěžností, malým množstvím vyslazovací vody a nízkým provzdušněním. Získaná kvalita piva před pasterací i po ní se neliší od kvality piva získané pomocí scezovací kádě.

Klíčová slova: pivo, sladinový filtr 2001, scezování a vyslazování

Zveřejněno: 1. červen 1994