Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 1995; 41(1): 17-19 | DOI: 10.18832/kp1995002
Jsou charakterizovány jednotlivé etapy tvorby komoditních kapitol prováděcí vyhlášky zákona o potravinách s prováděcím názvem Potravinový kodex. Nejvýznamnější odlišnost od dosavadní praxe závazných norem spočívá v zásadní redukci předepsaných (závazná) fyzikálně-chemických ukazatelů na nejdůležitější požadavky "obecného zájmu", především zdravotní nezávadnosti. Výjimkou v tomto směru je u nápojů podrobná fyzikální a chemická charakteristika vody. Druhou významnou odlišností navrhovaného Potravinového kodexu je posílení ochrany spotřebitele před nepoctivými výrobci a solidních podnikatelů před nekalou soutěží.
Zveřejněno: 1. leden 1995