Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2001; 47(3): 66-68 | DOI: 10.18832/kp2001005
Význam sladovnického ječmene jako alternativní pivovarské suroviny roste se šlechtitelským pokrokem, ale i s nepříznivým průběhem počasí v daném roce. V práci je na základě zahraničních výsledků, výsledků z pokusů EBC a výsledků hodnocení odrůd v České republice porovnán ozimý ječmen s jarním ječmenem z hlediska jeho využití jako suroviny pro výrobu sladu. Využití ozimého ječmene v České republice je výrazně ovlivněno tradicí. Tiffany je doposud jedinou registrovanou (1999) sladovnickou odrůdou ozimého ječmene v České republice.
Zveřejněno: 1. březen 2001