Kvasny Prum. 2002; 48(10): 274-275 | DOI: 10.18832/kp2002021

Rizikový potenciál sladu.Recenzovaný článek

C. KONRAD

Homogenita sladové šarže je pro výrobce piva jedním z nejdůležitějších parametrů kvality sladu. Analýza homogenity metodou Carlsberg calcofluor v kombinaci automatickým a standardizovaným vyhodnocením nabízí v tomto ohledu vysokou vypovídací hodnotu. Pro všechny, jenž na těchto datech dovolí vystavět analýzu filtračního rizika, jsou důležitým parametrem ve vztahu ke zpracování sladu a dalším pivovarským postupům. Pozitivním rysem je akceptovatelný čas analýzy, která trvá 20-30 minut, a také možnost diskuse vytištěných výsledků analýzy mezi pivovarem a sladovnou.  

Klíčová slova: slad, riziko, homogenita, stanovení, kvalita

Zveřejněno: 1. říjen 2002