Lípová 15, 120 44 Praha 2 | Email: kvas@beerresearch.cz | Tel.: +420 224 900 129 | Fax: +420 224 290 618
Kvasny Prum. 2012; 58(10): 303-308 | DOI: 10.18832/kp2012027
Práce hodnotí jakost sladovnického ječmene v České republice ze sklizně roku 2011. Obsah škrobu a podíl předního zrna byl nadprůměrný, obsah dusíkatých látek byl ve srovnání s dlouhodobými hodnotami nižší. U některých partií došlo následkem vyšší vlhkosti k porůstání obilek, a to jak viditelné, tak i skryté, což negativně ovlivnilo klíčivost partií ječmene. Partie ječmene s dobrou klíčivostí, při vhodně zvolené technologii sladování, poskytly kvalitní slad, s nadprůměrnými hodnotami extraktu.
Vloženo: 26. červen 2012; Přijato: 21. srpen 2012; Zveřejněno: 1. říjen 2012